Salibandyjoukkueen pistetili auki

raportti_21_10_2017_final_2

Viikko sitten pelattiin jälleen salibandyn miesten nelosdivaria, kun Susikäsien salibandyjoukkue suuntasi Kempeleen uudenkarhealle Zemppi Areenalle. Päivän ensimmäisessä ottelussa iiläiset onnistuivat viimein avaamaan pistetilinsä sarjassa, mutta heti seuraavasta koitoksesta käteen jäi jälleen lyhyempi tikku.

Kahteen kirpaisevaan tappioon päättyneen avausturnauksen jälkeen oli tarvetta muutokselle, joten valmennusjohto päätti laittaa joukkueen pelikirjan kertaheitolla lähes kokonaan uusiksi. Valtarin koulun peruttujen salivuorojen vuoksi joukkue ei kuitenkaan päässyt harjoittelemaan turnausten välissä kertaakaan, joten uusi pelitapa jouduttiin ajamaan sisään pelikentille suoraan fläppitaululta.

Onnekseen joukkue on kuitenkin perustamisestaan asti keskittynyt kaikkeen muuhun kuin lajiharjoitteluun, joten harjoitusten peruuntuminen ei juurikaan päässyt vaikuttamaan turnaukseen valmistautumiseen.

Joukkueen kalenterin täyttymisestä kentän ulkopuolisilla aktiviteeteilla piti omaksi osakseen huolensa myös fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutinen.

”En ole ollut tyytyväinen suoritustasoomme viime viikkoina, joten suoritimme joukkueelle läpikotaiset kehonkoostumusmittaukset” Juutinen kertoo.

”Mittauksissa saadut tulokset olivat hyvin mielenkiintoisia. Testeistä selvisi esimerkiksi, että Samuli Halonen koostuu lähinnä täysin ylimitoitetusta egosta. Myös Jaakko Jaaran täydelliselle leviämiselle jokaisen kulmaväännön jälkeen on nyt hyvä syy, sillä mittausten mukaan mies on täyttä hyytelöä” Juutinen kertoo.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Susikäsien ensimmäiseltä vitosdivarikaudelta tuttu Dynamo Uleåborg. Tällöin vastustaja vei nimiinsä kummankin kauden koitoksista, joten revanssi oli iiläisille enemmän kuin paikallaan.

Ottelun ensimmäinen erä lähti käyntiin hyvin rauhallisesti, vaikka vastustaja onnistuikin ensimmäisen kerran maalinteossa jo kolmannella peliminuutilla. Koko päivän terävästi esiintynyt Jali-Matti Kurkela tasoitti lukemat erän puolivälissä, mutta koska iiläisten keskittyminen pääsi herpaantumaan vielä toistamiseen erän loppupuolella, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle vastustajan 2-1 johdossa.

Hieman tunnustelevasti edenneen ensimmäisen erän jälkeen joukkue löysi päälle uuden vaihteen, ja noin viiden minuutin pelin jälkeen kapteeni Kuokkanen viimeisteli komean kuvion päätteeksi tärkeän tasoitusmaalin tyhjiin.

Vain neljä minuuttia tasoituksen jälkeen vastustaja päästettiin kuitenkin jälleen yhden maalin karkumatkalle. Hyvin tasaväkisesti edennyt ottelu ei kuitenkaan ehtinyt vanheta tämän jälkeen kuin 35 sekuntia, kun täksi kaudeksi Susikäsiin siirtynyt Mikko Suomalainen avasi hyvällä jalalla liikkeellä olleen Kurkelan läpiajoon, josta tämä viimeisteli jo ottelun kolmannen tehopisteensä. Enempää maaleja ei erässä enää nähty, ja erätauolle siirryttiin 3-3 tasalukemissa.

Joukkue aloitti kolmannen erän tehokkaasti, pallon löytäessä kokeneen Tomi Tuuliaisen lavasta Dynamo-maalin perukoille heti ensimmäisen vaihdon päätteeksi. Aiemmin pienellä kokoonpanolla hyvin säästeliäästi pelannut Uleåborg nosti tämän jälkeen karvaustaan selvästi, ajaen iiläiset omassa päässään välillä hyvinkin ahtaalle.

Hieman tämän jälkeen ottelu jatkui molemminpuolisten rangaistusten seurauksena kahden minuutin ajan neljällä neljää vastaan, joka ilmeisesti pääsi sekoittamaan joukkueen päätä pahemman kerran, sillä pelistä pääsi tämän jälkeen puuttumaan hetkeksi tilanteen vaatima rauhallisuus. Vastustajalta tämä ei kuitenkaan jäänyt hyödyntämättä, ja yhtäkkiä joukkue oli kahden salamamaalin seurauksena yhden maalin tappioasemassa vain viisi minuuttia ennen loppua.

Kovan takaiskun jälkeen joukkue onnistui kuitenkin ottamaan itseään jälleen niskasta kiinni, ja alkoi hakea lukemat tasoittavaa maalia kiihkeästi. Ottelu jatkui tämän jälkeen kuumana reilun kahden minuutin ajan, kunnes ajassa 42:39 joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta maalintekoon yhden miehen ylivoimalla. Tätä mahdollisuutta ei myöskään jätetty käyttämättä, ja vain 49 sekuntia ennen loppua itsejulistautunut tähtipuolustaja Jaakko Jaara viimeisteli Jali-Matti Kurkelan syötöstä ilman maalivahtia pelanneen Susikäsien viime hetken tasoitusmaalin.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten iiläiset pääsivät viimein avaamaan kauden pistetilinsä ottelun päättyessä 5-5 tasalukemiin.

Täksi kaudeksi kentältä joukkueen taustajoukkoihin siirtynyt Toni Haikonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen näkemäänsä.

”Kahen litran OHC turbo kolomosen kautta nelosen puhaltimella Sierra jättää sen” kommentoi Haikonen joukkueensa esitystä.

Päivän toisessa ottelussa vastassa oli Susikäsien kanssa samasta lohkosta täksi kaudeksi neloseen noussut simolais-kuivaniemeläinen SBT IV. Vielä viime kaudella Susikädet veivät lopulta kummatkin jo lähestulkoon Iin derbyiksikin laskettavista otteluista nimiinsä, mutta täksi kaudeksi paljon vahvistuneelta IV:ltä sopi odottaa varmasti kovaa vastusta, vaikka myös nämä olivat aloittaneet kautensa kahdella tappiolla

Ja niinhän siinä pääsikin käymään, että kovalla liikkeellä otteluun lähteneet Ismot pääsivät yllättämään joukkueen täysin housut nilkoissa, ja lähes koko ensimmäinen erä meni joukkueen kasatessaan jälleen itseään kokoon. Turhasta hätäilystä johtumatta vastustajalle annettiin kuitenkin vain yhden maalin johtomatka toiseen erään lähdettäessä, joten kaikki mahdollisuudet ottelun kääntämiselle kuitenkin olivat vielä.

Melko nopeasti joukkue myös tarttuikin tähän mahdollisuuteen, Jali-Matti Kurkelan tasoittaessa pelin ajassa 23:16 hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Vain kolme minuuttia tämän jälkeen seurahistorian ylivoimainen pisteykkönen Jonne Rajanti avasi maalitilinsä ja siirsi joukkueen hetkelliseen 2-1 johtoon.

Valitettavasti tämän jälkeen joukkue vaipui jälleen pahasti horrokseen, ja vastustaja takoi taululle seuraavan kolmentoista minuutin aikana yhteensä jopa viisi maalia. Iiläiset eivät tästä enää ehtineet toipua, ja Toni Veijolan 3-6 kavennusmaali ottelun loppuminuuteilla ilman maalivahtia oli lopulta laiha lohtu. Pisteet ottelusta matkasivat siis ansaitusti koko ottelun ajan paljon aktiivisemmin pelanneille Ismoille.

Positiivista ottelussa oli kuitenkin Susikäsien pitkän ja rankan junioriputken läpikäyneen Juho Veijolan vahva debyytti edustusjoukkueen maalinsuulla, nuoren veräjänvartijan venyessä melkoisiin paraatitorjuntoihin useaan otteeseen ottelun aikana.