Salibandyjoukkueen kauden avaus pisteetön

raportti_30_9_final

Salibandyjoukkueen ensimmäinen kausi nelosdivarissa käynnistyi viimein viikko sitten Nallisportissa. Kauan odotettu kauden avaus muistutti kuitenkin lopulta hyvin paljon joukkueen kahden vuoden takaisia ensimmäisiä sarjapelejä, tällä kertaa selvästi paremmin pelanneiden vastustajien viedessä iiläisiä mennen tullen.

Päivän ensimmäinen vastoinkäyminen koettiin jo heti hallille saapuessa, kun fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutinen jätti tapojensa mukaan saapumatta ottelupaikalle.

”Olin paistamassa lettuja” kommentoi Juutinen jälkeenpäin poissaoloaan.

Heti valmennusjohdon tuottaman pettymyksen joutui joukkue myös toisen esteen eteen, kun pitkään sairastelleen kapteeni Kuokkasen pelikunto alkoi näyttää jälleen epävakaalta. Perusteellisten alkulämmittelyiden ja sitäkin vähemmän ajatustyöskentelyn jälkeen Kuokkanen päätettiin jättää kokoonpanoon, mutta tämän oli lopulta tyydyttävä hyvin vähäisiin peliminuutteihin.

Itse otteluista ei jälkipolville juurikaan kerrottavaa jäänyt. Päivän ensimmäisessä ottelussa iiläisiä vastassa oli ylikiiminkiläinen YNM, jolle joukkue taipui viime kevään nousukarsinnoissa lopulta lukemin 4-2.

Joukkue sai lopulta ensimmäiseen otteluunsa uudella sarjatasolla sille hyvin epätyypillisen vahvan alun, eikä vastustajaa päästetty karkumatkalle jo heti ensimmäisten minuuttien aikana. Ottelun alun ollessa pääasiassa vastustajan pallonhallintaa, saivat iiläiset pienen kyykkimisen jälkeen pelistä yhä enemmän otetta, ja erä päättyi lopulta hyvin tasaväkiseen 0-0 tilanteeseen, laukausten jakautuessa ylikiiminkiläisten hyväksi 6-5.

Kuitenkin jo heti toisen erän alussa sovitusta pelitavasta irtautuminen ja turhaan juoksenteluun sortuminen alkoi näkyä joukkueen pelissä, ja lopulta vastustaja pääsi rokottamaan Susikäsien juoksukunnon loppumisesta maalin arvoisesti ajassa 19:19. Tätä ensimmäistä maalia seurasi vieläkin heikompi kuusiminuuttinen, jonka aikana vastustaja pääsi kasvattamaan johtonsa jo kolmeen maaliin. Hieman ennen erän loppua heti joukkueeseen palattuaan johtavaksi pelaajaksi hienosti noussut Jali-Matti Kurkela pääsi kaventamaan lukemiksi 3-1 ja tuomaan iiläiset vielä takaisin mukaan otteluun.

Lopulta joukkueen rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet enää pistämään tarpeeksi kampoihin tiukasti puolustaneelle ja paremmalla jalalla liikkeellä olleelle YNM:lle, ja AC Susikäsien debyytti miesten neljännessä divisioonassa päättyi vastustajan 4-1 voittoon.

Päivän toisessa ottelussa vauhti oli vielä edellistäkin hurjempaa. Vahvalla liikkeellä terävästi otteluun tullut Santa’s United II pääsi yllättämään joukkueen ottelun alussa täysin, ja siirtyi kahden maalin johtoon heti erän alkuminuuteilla. Joukkue ei saanut shokkialun jälkeen peliään kasaan ottelun aikana enää kuin ottelun 36. peliminuutilla, jonka jälkeen vastustajan annettiin takoa taululle yhteensä kuusi maalia kymmeneen minuuttiin.

Ottelun ainoana valopilkkuna toimi jo kolmatta kautta Tassujen maalia vahtivan Janne Keltamäen ensimmäinen syöttöpiste sarjapeleissä, tämän syöttäessä niin ikään vahvasti joukkueeseen palanneen Joosua Kaakisen läpiajoon, josta kolossimainen hyökkääjä ei erehtynyt. Muun joukkueen huonosta puolustuspelistä johtuvista lukemista huolimatta loppuun asti taistelleelle Keltamäelle täytyy muutenkin antaa tunnustusta, sillä tämä kirjautti pöytäkirjaan päivän kahden pelin aikana yhteensä kunnioitettavat 50 torjuntaa.

Positiivista päivässä olivat erityisesti myös jo edellä mainittujen Kurkelan ja hyvin läpi päivän vastustajan hyökkäyspeliä lukeneen Kaakisen paluu Tassupaitaan. Myös ykösketjuun nostettu Jyrki Lehtonen käytti mahdollisuutensa hyväksi, ja väläytteli varsinkin omassa päässä ajoittain hyvinkin ärhäkkää peli-ilmettä.

Otteluiden tilastot:

Kokonaisuutena päivästä saatiin kuitenkin irti paljon kehitettävää pitkää kautta varten. Myös fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutisella on edelleen ässä hihassaan.

”Olen viettänyt viime päivät työskennellen ahkerasti studiolla, ja ilokseni voin todeta, että joukkueelle säveltämäni, motivoiva rap-kappale ”Elämä on hassuu, heiluta sun tassuu” on lähestulkoon äänitetty. Odottelemme studioinsinöörini kanssa enää Samuli Iso-Möttösen taustavokaaleja, jonka jälkeen musiikkivideon kuvaukset Iin Uitto-patsaalla voidaan aloittaa” Juutinen kertoo.

Astral TV:n vaativasta koulutusputkesta valmistuneen fysiikka- ja mentaalivalmentajan musikaalisista taidoista huolimatta ei sarjataulukosta iiläislaseittain katsottuna saa millään kovinkaan positiivista näkyä aikaan:

sarjataulukko_30_9

Muun joukkueen onneksi turnauksen ajaksi Rodokselle matkustanut Jaakko Jaara jakoi kuitenkin jälleen tuttuun tapaansa tähtiä päivän aikana parhaiten onnistuneille pelaajille.

Jaakko Jaaran neljä tähteä:

**** Jaakko Jaara
*** Janne Keltamäki
** Jali-Matti Kurkela
* Joosua Kaakinen

Turnauksen pistepörssissä ei tapahtunut iiläisittäin tällä kertaa kummempia, vain viiden pelaajan merkatessa itselleen tehopisteitä.