Susikädet jälleen voitokkaana – Pauanteen kiikarit historiaa!

raportti_4_12_final

Maistettuaan ensikertaa tappion karvasta kalkkia pari viikkoa taaksepäin oli salibandyjoukkueella viime sunnuntain turnauksessa jälleen kasvojenpesun paikka. Tuloksien valossa tässä myös onnistuttiin, ja neljä pistettä matkasivat jälleen Kempelehallin kaukalosta Tassujen Alarannan toimistolle.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui jo toistamiseen tällä kaudella kohdattava OPUS. Ottelusta odotettiin totutun vähämaalista kamppailua, mutta summerin soidessa pelin päätteeksi tulostaululla komeilivatkin joukkueiden keskinäisten otteluiden suurimmat loppulukemat.

Ensimmäiset kaksi erää aamun ensimmäisestä koitoksesta olivatkin totutun tiukkaa vääntöä, vastustajan jättäessä pallonhallinnan odotetusti iiläisten kontolle keskittyessään kurinalaiseen puolustuspeliinsä. Ensimmäisen puolituntisen aikana joukkueita tuntuikin erottavan vain huippuvireeseen yltynyt Samuli Halonen, joka takoi päivän ensimmäiset kaksi täysosumaansa sisään jo ensimmäisen seitsemän peliminuutin aikana.

Kun myös ottelun kolmas erä alkoi kahdella Halosen salamamaalilla, tuntui vastustajan selkäranka katkeavan lopullisesti, jonka jälkeen viimeiset kymmenen minuuttia pelistä sujuivat joukkueilta enemmän tai vähemmän leppoisissa merkeissä.

Päivän sykähdyttävin suoritus nähtiin kuitenkin jo ottelun toisessa erässä, kun joukkueenjohtajanakin toimiva Jukka-Pekka Pauanne avasi viimein pistetilinsä kuluvalla kaudella. Fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutinen oli silminnähden liikuttunut suojattinsa yllättävistä otteista hyökkäyspäässä.

”Jukka-Pekka on aina ollut joukkueemme lempipelaajani, ja sunnuntain tapahtumat olivat tähänastisen elämäni ehdoton kohokohta. Se räjähtävä lähtö, uskomaton pallonriisto, sulava harhautus oikealle, vastustajan täysin housut nilkoissa yllättänyt äkkipysähdys ja vastustamaton nappisyöttö kahden pelaajan välistä suoraan tuhannen taalan maalipaikalla odottaneelle kapteeni Kuokkaselle olivat jotain, mitä en tule unohtamaan koskaan. Silmäni kostuvat vieläkin vain ajatellessani tapahtunutta, ja joukkuekaverieni vilpittömät ilon osoitukset ovat palaneet verkkokalvoille pysyvästi. Olen onnellinen mies, ja luonnollisesti otan myös täyden vastuun Jukka-Pekan onnistumisista. Ilman minua hän ei olisi mitään” sai alansa ansioitunein mentaaliguru lopulta vuodatettua ulos kuivattuaan pahimmat kyyneleet poskipäiltään.

Toimituksen saamien tietojen mukaan Juutinen on myös antanut lempipelaajalleen kuluvana syksynä erityiskohtelua, tarjoten tälle valmennuspaikan seurakolleegansa, voimavalmentaja Mikko Niirasen tallissa. Kysyttäessä asiasta Juutinen oli aluksi hyvin vaitonainen, mutta antautui lopulta kehumaan myös Niirasen työpanosta joukkueen eteen.

”Jukka-Pekka on elämänsä kunnossa, ja Mikko voi olla työstään ylpeä. Suosittelisin Mikkoa kuitenkin laajentamaan osaamistaan myös mentaalivalmennuksen puolelle, sillä tällä hetkellä hän ei ole yhtä hyvä kuin minä” Juutinen kertoi väistäen samalla jatkokysymykset poistumalla paikalta juuri hankkimallaan Segway -henkilökuljettimella.

Joukkueen kannattajien onneksi tunnelmat Susikäsien vaihtopenkillä välittömästi Pauanteen ensimmäisen syöttöpisteen jälkeen taltioituivat myös seuraavalle valokuvalle:

nice_pass_4_12

Päivän toisessa ottelussa vastassa oli lumijokinen SS Kanuuna II. YouTuben syövereistä löytyvästä runsaasta videomateriaalista riippumatta seurojen historian ensimmäiseltä kohtaamiselta ei osattu odottaa juuri mitään, joten joukkue lähti kohti tuntematonta totutun satanen lasissa.

Päivän toinen ottelu eteni pitkälti ensimmäisen kaavan mukaan, jossa kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkaa vääntöä puolin ja toisin, mutta kolmannessa Tassut pääsivät irtautumaan pienoiselle karkumatkalle, ottelun päättyessä lopulta 6-3 lukemiin iiläisten hyväksi.

Vaikka pelin aikana ei päästy oikein kertaakaan kunnolla omaan peliin kiinni, oli ottelussa positiivista varsinkin tähän turnaukseen puolustajaksi palanneen Jaakko Jaaran melko vähälle huomiolle jäänyt hattutemppu, sekä lopultakin sataprosenttisesti maalinteossa onnistunut ylivoimapeli. Myös vastustajalle täytyy antaa tunnustusta, sillä joukkue pelasi hyvin fiksusti ja kurinalaisesti, aiheuttaen varsinkin puolustajillemme välillä hyvinkin harmaita hiuksia omalla kenttäpuoliskollaan.

Kaiken kaikkiaan turnaus oli pisteiden valossa melko onnistunut, vaikka pelit jättivätkin vielä paljon toivomisen varaan. Liian murheellisena heikohkoista otteista ei kannata silti olla, sillä kauden saavutettua jo puolivälinsä keikkuu Susikädet edelleen lohkon piikkipaikalla:

sarjataulukko_4_12

 

 

 

 

 

 

 

Itsensä hiljattain joukkueen parhaaksi pelaajaksi julistanut Jaakko Jaara jakoi myös jälleen turnauksen kolme tähteään:

*** Jaakko Jaara
** Samuli Halonen
* Elias Karhumaa

Lopuksi vielä päivän kaikki onnistujat tehopisteiden valossa sekä koko sarjan päivitetty pistepörssi:

Koko turnauksen tehopisteet:
Halonen 4+1=5
Rapia 3+1=4
Jaara 3+1=4
Kapu 2+2=4
Eke 1+3=4
Pinola 1+3=4
Tomi 1+0=1
PK 1+0=1
Veiska 0+1=1
JP 0+1=1

Susikäsien pistepörssi kahdeksan pelatun ottelun jälkeen:
Rapia 8gp 11+6=17
Kapu 8gp 6+5=11
Halonen 6gp 7+3=10
PK 8gp 7+3=10
Eke 7gp 5+5=10
Pinola 8gp 5+5=10
Jaara 8gp 6+3=9
Veiska 8gp 3+2=5
Tomi 6gp 2+3=5
JP 8gp 0+1=1
Jykä 3gp 0+0=0
Hake 4gp 0+0=0
Kokki (MV) 8gp 0+0=0

Positiivista on, että onnistumisia on saatu peleissä hyvin laajalla rintamalla, joka vuorostaan kielii tällä kaudella onnistuneesti hyvin tasavahvaksi muovatusta kokoonpanosta.

Sarja jää viime turnauksen myötä hienoiselle joulutauolle, ja ottelut jatkuvat vasta 15. tammikuuta, jolloin Susikädet ovat todellisen tulikokeen edessä, kun vastassa ovat sarjassa tällä hetkellä sekä toisena että kolmantena olevat SB Hurricane ja SBT IV. Kempelehalli 15.1., ole paikalla tai et ole paikalla.