Susikädet keulilla kaukalopallon kakkosdivarissa!

Ac Susikäsien kaukalopallojoukkueen alkukausi kakkosdivarissa on ollut sensaatiomainen kaikilla mittareilla mitattuna. Viime kaudella kakkosdivarin pahnan pohjimmaiseksi jäänyt iiläisjoukkue säilytti sarjapaikkansa kabinettipäätöksellä ja on sen jälkeen yllättänyt koko kaukalopalloa seuraavan Suomen voittamalla kauden kaikki kuusi peliään.

Oulun alueen kakkosdivarissa pelataan tällä kaudella kolminkertainen sarja ja marraskuun vaihtuessa joulukuuksi käpäläpaidat ovat kohdanneet kaikki vastustajansa kertaalleen ja johtavat sarjaa ennen Tigersia ja Jääkonnia. Susikäsien menestys on noteerattu ainakin Suomen Antidopingtoimikunnassa, joka on lisännyt iiläisjoukkueen testaamista. Seurasta kuitenkin korostetaan, että kaikki testitulokset ovat toistaiseksi olleet negatiivisia. Erityisen negatiivisia olivat ADT:n tekemät älykkyystestit, joiden perusteella menestys ei ole ollut ainakaan liiasta peliälystä johtuvaa.

Tassujen voittokulun aiheuttama hype on tarttunut myös Iin kunnan isiin, jotka Jäppisen Seolla kuullun varman tiedon mukaan suunnittelevat uudesta monitoimihallista sudentassun muotoista. Nettitoimitus ei tavoittanut Iin kunnan teknistä toimea kommentoimaan huhuja ”Tassudomesta”.

Joukkueen viimeisin voitto irtosi kotiluolassa Haukiputaalla viime viikonloppuna, kun vastaan asettui Susikätösten vanha harjoitusvastustaja Kiitäjät. Vieraiden alkukausi on sujunut mollivoittoisesti ja Kiitäjät metsästikin vielä kauden avauspisteitään Susikäsien vieraana. Tiiviisti omaa maalian puolustanut ja tehokkaasti maalipaikkansa hyödyntänyt Kiitäjät johti peliä vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta iiläiset kampesivat väkisinkin rinnalle ja ohi. Susikädet hyödynsi vieraidensa lopun jäähyilyn ja nappasi kauden kuudennen voittonsa ja kaksi tarjolla ollutta sarjapistettä Janne Taipaleen tasoitettua kauden ensimmäisellä maalillaan ja Mikko Niirasen iskettyä voittomaalin rangaistuslaukauksesta pelin loppuhetkillä.

Voittoputken tuoma itsevarmuus ja peli-ilo ovat loistaneet tassujen otteissa viime peleissä ja henkisen kantin merkitys näkyi korostetusti Kiitäjät-ottelun loppukirissä. Janne Taipale iski kauden avausmaalinsa tärkeään paikkaan ja Joona Haapalan onnistui jälleen kerran päästä vastustajan ihon alle ottelun kuluessa.

Pisteiden valossa joukkueen tehokkaimmat pelimiehet ovat alkukaudella olleet sarjan pistepörssin kakkonen Mikko Niiranen (11+15=26) sekä Jari Viuhkolan takana viidentenä pistepörssissä majaileva Lauri Pohjola (17+6). Henri Pukarin debyytti tassujen tolppien välissä on sujunut mallikkaasti ja joukkue onkin päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa.

Susikäsien kausi jatkuu itsenäisyyspäivän alla tuplaviikonlopulla, kun se kohtaa Lauantaina Jäälissä Kärpäset ja sunnuntaina jälleen kotonaan Kiitäjät. Susikädet lähtee lauantain otteluun ilman Lauri Pohjolaa, mutta suurin huomio kiinnittyy siihen, saako kapteeni Antti Huovinen varaluistinten varaluistimensa aikanaan teroituksesta.

Susikäsien fan club järjestää otteluun fanimatkan, jota emännöi joukkueen entinen maalivahtisuuruus Matti Ylitalo. Ottelu alkaa Jäälihallissa klo 17.15.