Seuraennätykset murskaksi avausviikonloppuna!

raportti_kaukis_15_10_16_10_final

AC Susikäsien kaukalopallon edustusjoukkueen edelliskausi Oulun alueen kakkosdivarissa ei sujunut odotetulla tavalla. Iiläiset jäivät sarjan viimeiseksi masentavalla pistesaldolla ja välttivät putoamisen kolmosdivariin kesän kabinettipäätöksellä. Seuran toimistolla ei kuitenkaan vaivuttu murheen alhoon tai painettu paniikkinappulaa, vaan luotto omaan tekemiseen ja vanhaan pelaajakaartiin säilyi. ”No näinhän se on justiinsa”, Susikäsien urheilutoimenjohtaja Mikko Niiranen kuvasi kryptisesti joukkueen tilaa maaliskuun lopussa sarjakauden päätteeksi.

Seura ei vaikean kauden jälkeen lähtenyt hevostelemaan kesän siirtomarkkinoilla. Tassupaitaan hommattiin kaksi täsmävahvistusta Henri Pukarin saavuttua tolppien väliin ja Petteri Ranuan sentteriosastolle. Ennakkokaavailuissa viime kauden jumbolle ei juuri annettu mahdollisuuksia.

Susikäsien kausi käynnistyi viikonloppuna haastavalla vierastuplalla, kun joukkue matkasi lauantaina Jääliin Kärpästen vieraaksi ja kohtasi sunnuntaina Tigersin Kempeleessä. Vastoin kaikkia ennakkospekulointeja ja vedonlyöntikertoimia Tassut olivat lauantaina hyvässä iskussa heti ensi minuuteista lähtien. Kauden avausmaali nähtiin 25 sekunnin pelin jälkeen ja digitaali osoitti reilun viiden minuutin kohdalla jo lukemia 0-4. Puoliajalle lähdettiin iiläisten johtaessa 0-8. Ottelua seuraamaan saapunut yleisö (Masan isä) haukkoi katsomossa henkeään Tassujen dominoidessa pelitapahtumia kaukalossa. Etenkin Lauri Pohjolan ruuti oli kuivaa. Sentterin paikalta laitaan siirretty maalitykki iski pallon viisi kertaa nuottaan ja Kärpäset kaatui lopulta lauantai-illan huumassa lukemin 3-16.

Susikädet jatkoi sunnuntaina siitä mihin lauantaina jäi. Viime kaudella rumasti Tigerssille hävinnyt tassulauma iski jälleen ottelun alkuminuuteilla ja pysytteli kuskin paikalla koko ottelun ajan. Loppulukemat kirjattiin Kempeleessä lopulta lukemin 5-12. Hurjat tehot myös sunnuntain pelissä iskenyttä Pohjolaa (4+2) säestivät niin ikään kovavireiset Mikko Niiranen (2+4), Janne Paldanius (1+3) ja Veli-Matti Puhakka (3+0).

Viikonlopun selkeiden voittolukemien takuuna oli kurinalainen viisikkopuolustaminen sekä tehokas viimeistely. Puolustajien peluutuksesta vastaava kolmosvalmentaja ja joukkueen naprapaatti Pate Telavirta hieroi sunnuntain pelin jälkeen epäuskoisena silmiään: ”Tällaista kenttätasapainoa ja pelin virtauksien hallintaa en ole nähnyt sitten iiläisen puulaakilegenda Köynän Pulttersin loiston päivien jälkeen”, Pate totesi ja pyyhki silmäkulmastaan kyyneleen.

Susikäsien pelit jatkuvat edelleen vieraskentillä, kun tulevana perjantaina Muhoksen hornankattilassa vastaan asettuu Veltot.