Säbäjoukkueelta nappisuoritus kauden avauksessa – Susikädet sarjakärkeen!

raportti_8_10_final_3Niinpä siinä sitten vain pääsi lopulta käymään, että kerrankin valmiina kauteen lähtenyt Susikäsien säbäjoukkue ampaisi viime viikon sarja-avauksessa suoraan lohkokärkeen, kun sekä OFBC II että Popula kaatuivat Tassujen käsittelyssä lukemin 2-9 ja 7-1.

Ilmeisesti fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutisen temput olivat tehneet tehtävänsä, sillä jos viime kaudella eivät Tassut olleet ensimmäisissä peleissään vielä aivan terävimmillään, oli peli-ilme tällä kertaa aivan toista maata. Koko joukkue oli pelissä täysillä mukana heti ensimmäisestä vihellyksestä asti, eikä fokus päässyt juurikaan herpaantumaan koko päivänä muutamaa hetkellistä notkahdusta lukuun ottamatta.

Myös mies menestyksen takana oli tyytyväinen suojattiensa suoritukseen. ”Varsinkin varakapteeni Jaakko Jaaran esiintymisestä lauantain turnauksessa olen hyvin otettu. Kartoitimme kesän aikana yksilöllisesti jokaisen pelaajamme mentaalipuolen heikkouksia ja vahvuuksia, ja heti ensimmäisestä konsultaatiotapaamisesta lähtien oli selvää, että Jaakon sydänchakran ympärillä ollut kuusinkertainen solmu on ollut salibandykenttien vaatimukset huomioon ottaen aivan liian tiukalla. Olemme kuitenkin Jaakon kanssa pyrkineet hoitamaan tilannetta vetäytymällä tasaviikoin Illinsaaren metsissä järjestämilleni mantra-joogaretriiteille. Nyt kauden alkaessa pääsemme viimein nauttimaan työmme hedelmistä, ja voi että ne maistuvatkaan makeilta” silminnähden itseensä tyytyväinen fysiikka- ja mentaalivalmentaja myhäilee, sukien samalla kahta harvinaisen lyhyttä, mutta sitäkin sinnikkäämpää partakarvaansa.

Jos oli fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutinen tehnyt pohjatyönsä hyvin, oli myös valmentaja Ville Kiviniemi hoitanut velvoitteensa vähintäänkin ansiokkaasti läpi, sen verran paljon on joukkueen pallollinen peli kesän aikana kehittynyt. Kurinalaiseen ja kovaan puolustamiseen joukkue olikin jo tottunut, mutta tällä kertaa pää pysyi kylmänä myös pallon ollessa omassa lavassa.

Parantunut pallonhallinta tuntuikin olevan selvä avain voittoon kauden avausturnauksessa, sillä kumpikin otteluista pysyi avausvihellyksestä lähtien hyvin vahvasti iiläisten otteessa. Päivän ensimmäisessä ottelussa alkuminuutit olivat luonnollisesti vielä pientä hakemista, mutta kapteeni Kuokkasen tällätessä pallon tiukan pelaajasuman keskeltä tarkasti alakulmaan pelikellon näyttäessä vain 2:35 vapautui joukkueen tekeminen huomattavasti. Tämän jälkeen ongelmia tuotti enää lähinnä vastustajan karvauksen nostaminen kolmannen erän alussa, jonka vuoksi Susikädet oli hetken jopa hätää kärsimässä. Summerin soidessa viimeistä kertaa komeilivat taululla kuitenkin selvät 2-9 lukemat, joten ensimmäisen ottelun kohdalla voidaan puhua melkoisesta nappisuorituksesta.

Päivän toiseen otteluun lähdettäessä päällimmäisenä haasteena oli säilyttää aiempi peli-ilme myös tähän kohtaamiseen. Tällä kertaa alku oli hieman kankeampi, mutta joukkueen takoessa taululle kuuden ensimmäisen minuutin aikana jo kolmen maalin eron, ei tähänkään voida liian tyytymättömiä olla. Toisen erän jäähysuman myötä vastustaja pääsi vielä hetkellisesti peliin mukaan, mutta lopulta myös päivän toinen ottelu eteni pitkälti ensimmäisen kaavan mukaan.

Kotiinviemisiksi turnauksesta saatiin siis täydet neljä pistettä, ja kun nämä napattiin vielä komealla maalierolla 16-3, löytää Susikädet ensimmäisen kahden ottelun jälkeen itsensä lohkokärjestä. Vaikka nousuviivan alle onkin tällä hetkellä matkaa vain kaksi pistettä, voivat alkusyksyn pisteet nousta kauden lähestyessä loppuaan vielä hyvinkin arvokkaiksi.

Tulosten lisäksi tärkeää oli, että Kempeleessä nähtiin harvinaisen tasavahva Susikädet, ja onnistumisia saatiin hyvin laajalla rintamalla. Varsinkin kapteeni Kuokkasen asenne joukkueen peräsimessä oli jälleen kerran vähintäänkin ihailtavaa, ja myös luottopuolustaja Toni Veijolan onnistumiset pisteiden valossa olivat merkillepantavaa.

Koko turnauksen tehopisteet:
Rapia 4+2=6
PK 4+1=5
Veiska 3+1=4
Eke 2+2=4
Kapu 2+1=3
Pinola 2+1=3
Tomi 1+1=1
Halonen 1+1=1
Jaara 0+2=2
JP 0+0=0
Kokki (MV) 0+0=0

Jaakko Jaaran kolme tähteä:
*** Jaakko Jaara
** Jonne Rajanti
* Petri Kuokkanen

Seuraavan kerran Susikädet nähdään tositoimissa 30.10. Kempelehallilla, kun vastaan asettuvat viime kaudelta tuttu OPUS sekä Tassujen kanssa tasapisteissä majaileva SB Hurricane. Ottelut alkavat klo 13, ole paikalla tai et ole paikalla.