Susikädet tutulla kokoonpanolla salibandykauteen – Juutinen ei vakuuttunut suojateistaan

Pohjois-Suomen vitosdivari polkaistaan viimein käyntiin huomenna kello 10 Kempelehallilla, joten on jo korkea aika julkistaa myös Susikäsien kokoonpano tulevalla kaudella.

Spekulaatiot Iin torilla ovat käyneet kuumina koko kesän, suurimpien vääräleukojen uskaltaessa kyseenalaistaa jopa valmentajanero Ville ”Pilli” Kiviniemen aseman joukkueen peräsimessä. Myös Kiviniemistä lyhyemmän mestarilliset otteet tämän vuoden Oxdog Kesäsarjassa eivät ole jääneet lajiväeltä huomaamatta, ja monien papereissa Alarannan Felipe Massaa oltiinkin viemässä jo kovaa vauhtia Limingan divarijoukkueeseen. Torilta saadun tiedon mukaan tulisesta temperamentistaankin tunnetun ”PK:n” unelmasiirto kariutui kuitenkin kapteeni Kuokkasen pidettyä tähtipelaajastaan kiinni viimeiseen asti.

Kovana käyneestä huhumyllystä huolimatta joukkue jatkaa toiselle sarjakaudelleen lähes muuttumattomalla kokoonpanolla, vain Jali-Matti Kurkelan ja Jonne Laurilan ollessa estyneitä osallistumaan joukkueen toimintaan. Ripeästä toiminnastaan tunnettu valmentaja Kiviniemi ei kuitenkaan jäänyt menetystään turhia murehtimaan, vaan täytti kokoonpanoon auenneen tyhjiön kokeneella all around -pelaaja Tomi Tuuliaisella, joka selvitti tiensä lopulliseen joukkueeseen pitkän ja piinallisen try out -jakson jälkeen. Toimituksen saamien tietojen mukaan kyseiseen kokeilujaksoon olisivat sisältyneet ainakin yhdet Susikäsien harjoitukset, jotka ovat jo itsessään sekä kokemuksena että tapahtumana melko harvinaislaatuisia.

Tämän pidemmittä puheitta saanemme esitellä, AC Susikäsien miesten edustusjoukkue kaudella 2016-2017:

#1 Janne Keltamäki (MV)
#2 Kalle Kiviniemi
#3 Toni Haikonen
#5 Elias Karhumaa
#7 Tomi Tuuliainen
#9 Petri Kuokkanen ”C”
#10 Samuli Halonen
#13 Toni Veijola
#17 Niko Pinola
#21 Jukka-Pekka Pauanne
#22 Samuli Iso-Möttönen
#43 Lasse Sergejeff (MV)
#68 Santeri Kurkela
#84 Jonne Rajanti
#88 Jaakko Jaara ”A”
#89 Jyrki Lehtonen

Valmennus: Ville Kiviniemi
Fysiikka- ja mentaalivalmennus: Miika Juutinen

Susikäsitoimistolla järjestetyn julkistilaisuuden lomassa toimitus tavoitti myös joukkueen fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutisen kesken ruokataukonsa. Fysiikkavalmennuksen puolella alati joukkueen eteen töitä tekevän Juutisen saavutuksia ei taatusti tarvitse esitellä kenellekään, mutta oman alan gurunaankin tunnetun mestarin hyppäämistä täksi kaudeksi myös joukkueen mentaalivalmennuksen puikkoihin ei olisi varmasti arvannut kukaan.

Suureksi iloksemme tuore mentaalivalmentaja siunasi seuraajiaan myös lyhyellä haastattelulla kesken ruokailunsa.

Mitä löytyy ruokalautaseltasi, fysiikka- ja mentaalivalmentaja Miika Juutinen?
Lautaseltani löytyy blinejä. Blinit ovat maukkaita ja niitä on riittävästi.

Tuntuu, että olet saavuttanut fysiikkavalmennuksen puolella jo kaiken saavutettavan arvoisen. Täksi kaudeksi olet siirtynyt suuren kohun ympäröimänä myös Susikäsien mentaalivalmentajaksi. Mikä sai aikaan näinkin suuren muutoksen toimenkuvassasi?
Yksinkertaisesti sanottuna en kokenut, että kellään joukkueestamme tulisi pääkoppa kestämään koko tulevan kauden ilman psykologisen vastuuhenkilön jatkuvaa arviointia ja huolenpitoa. Olin huolissani ystävieni terveydestä, ja toimin tilanteessa ainoalla osaamallani tavalla: ottamalla vastuuta.

Mihin suuntaan näet joukkueen henkisen tilan kehittyneen otettuasi vastuullesi myös mentaalipuolen valmennustehtävät?
Varsinkin Jaakko Jaaran tilanteesta olen edelleen huolissani. Haminan pitkäkinttu on vieläkin täynnä pahemman laadun henkisiä lukkoja, eikä tuore varakapteeniksi nimitys niiden aukeamista ainakaan edesauta. Ottaen Jaakon nykytilanteen huomioon, nimitys oli mielestäni seurajohdolta vähintäänkin vastuuton.

Tilannetta pitkään sivusta seuranneena en voi kuin olla samaa mieltä kanssasi. Joukkue koki kesän aikana pieniä muutoksia myös kokoonpanossaan, kun Jali-Matti Kurkela ja Jonne Laurila joutuivat jättäytymään pois seuran toiminnasta. Millä mielin otit nämä uutiset vastaan?
Hyvä vain, että pojat lähtivät muualle. Me emme heitä tarvitse.

Vaikutat edelleen hieman katkeralta tilanteesta. Tuletko koskaan antamaan tapahtunutta anteeksi kenellekään?
En, en todellakaan.

Jaakko Jaaran siirtyminen täksi kaudeksi joukkueen kapteenistoon nousikin jo aiemmin esille. Missä olit kuullessasi ensimmäisen kerran Jaakon nimityksestä?
Muistan vain, että suuhuni nousi välittömästi poltteleva oksennus, eikä henkinen pahoinvointi ole helpottanut vieläkään.

Kuka Susikäsistä tulee yllättämään suuren yleisön tulevalla kaudella?
Jyrki Lehtonen on yllättänyt ainakin itseni loistavalla asenteellaan harjoituksista toisiin.

Olet tehnyt jo kauan sitten selväksi pitäväsi suurimpana esikuvanasi jo kulttimainetta nauttivaa fysiikkavalmentaja Mikko Niirasta. Tästä huolimatta et ole kuitenkaan vielä tavannut Mikkoa, vaikka toimitte valmentajina samassa seurassa. Millä mielin suhtaudut mahdolliseen tapaamiseenne?
En näe tapaamistamme tärkeänä, hommat ovat sujuneet hyvin tähänkin asti. Itse asiassa Mikko ei edes kiinnosta minua enää.

Aivanko totta? Kuka siis on nykyinen esikuvasi?
Nykyinen esikuvani on mentalisti Noora Karma, jolta olen saanut paljon sielunruokaa jokapäiväiseen arkeeni. Sanoisin jopa, että ruoka on ollut maittavampaa kuin nämä blinit, jotka ovat myös omalla tavallaan hyvin maittavia.

Kuulostaa loogiselta. Mitä aiot tehdä tulevana viikonloppuna?
Tulevana viikonloppuna aion käydä kylpylässä.

Et siis osallistu joukkueen lauantaiseen sarja-avaukseen?
Pelit ovat tällä kertaa melko aikaisin, joten olen tällöin vielä nukkumassa.

img_20161004_170927_3

Tuore mentaalivalmentaja Miika Juutinen nautiskeli ruokatauollaan herkullisia blinejä.

Susikäsien taival Pohjois-Suomen vitosdivarissa alkaa huomenna kello 10 Kempelehallilla, kun vastaan asettuvat OFBC II Oulusta ja Popula Ylivieskasta. Ole paikalla, tai et ole paikalla.