Säbäjoukkue voittoputkessa

Vielä joulukuussa näytti, että joukkueen unelma sarjanoususta jo ensimmäisellä kaudella voitaisiin kuopata saman tien. Peli ei kulkenut sitten millään ja oppirahoja makseltiin oikein olan takaa. Vuosi 2016 on ollut kuitenkin Susikäsille suotuisa, ja joukkue on kovan tsemppauksen myötä onnistunut saalistamaan kaikkiaan seitsemän pistettä kahdesta viime turnauksesta, nousten jo enää pisteen päähän karsintapaikasta. Vaikka katseet onkin suunnattu jo tiukasti jo tulevan viikon peleihin, käydään silti vielä läpi kuluneen kuukauden kamppailut.

 

Kuusamon liikuntakeskus 10.1.

PaKa 5 – 5 AC Susikädet
AC Susikädet 4 -3 SB Hurricane

Lähtökohdat Kuusamon-reissulle eivät olleet parhaimmat. Viimeisestä neljästä ottelusta oli kasassa vain yksi piste, ja joulukuun flunssa-aalto oli verottanut myös Susikäsiä, kutistaen kokoonpanon lopulta vain yhdeksään mieheen. Joulun alla talkoovoimin järjestetyn puulaakiturnauksen ja joukkueen pikkujoulujen myötä yhteishenki oli kuitenkin huipussaan, joten turnaukselta sopi odottaa hyvää.

Jo turnauksen alkuhetkiltä ei väriä puuttunut, kun Toni Veijola huomasi kolmen tunnin ajomatkan päätteeksi jättäneensä sisäpelikenkänsä kotiin. Pitkän ja kovan metsästyksen päätteeksi ilmeisesti hallin vahtimestarina toiminut herrasmies tarjosi lopulta hyvin ystävällisesti omia kenkiänsä Tonin käytettäväksi ja pelit saatiin aluilleen.

Aiemmin syksyllä Oulun Nallisportissa käydyssä kohtaamisessa vastaan oli asettunut tuskin kertaakaan yli keskiviivan karvannut ja äärimmäisen passiivisesti pienellä kokoonpanolla pelannut PaKa. Ottelu oli Susikäsille helpohko, päättyen lopulta lukemiin 13-5.

Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin aivan toinen. Pienessä, parkettilattialla varustetussa kaukalossa vastassa oli hyvin agressiivisesti ja periksiantamattomasti päälle tuleva joukkue laajalla kokoonpanolla. Vaikka muutosta oltiinkin osattu odottaa,  oli näinkin kova kehitys silti pienoinen yllätys, yhtään vastustajaa aliarvioimatta.

Itse ottelu oli melko räiskimistä, pallon pomppiessa hätäisesti päädystä toiseen. Maaleja tehtiin lähes tulkoon vuoroittain, ottelun pysyessä hyvin vähäjäähyisenä iiläisten kovasta protestoinnista huolimatta. Summerin soidessa ottelun päätteeksi taululla komeilivatkin oikeutetusti tasalukemat 5-5. Kaikki kunnia PaKalle kauden ensimmäisestä sarjapisteestä, joukkue on parantanut otteitaan alkusyksystä huimasti ja oli kotikentällään hyvin vaarallinen vastustaja.

 

Yksi piste ottelusta oli silti pettymys, joten päivän toiseen otteluun lähdettiin entistäkin sisuuntuneempina. Jokaisen onnistuikin parantaa otteitaan huomattavasti, ja noin seitsemän minuutin pelin jälkeen Susikädet siirtyivät 1-0 johtoon Samuli Halosen maalilla. Heti tämän jälkeen vastustaja sai kuitenkin jo ottelun toisen ja kolmannen ylivoimansa, joista se rokotti kummastakin. Tämän jälkeen kamppailu oli hyvin tasaväkistä, kunnes kenkäsankari Veijola upotti kauden toisensa Hurricane-maaliin.

Ottelun käännekohtana voidaan pitää kolmannen erän alkua, jolloin turnaukseen hyökkääjäksi nostettu Niko Pinola ampui tulisesti B-pisteeltä ja kerkesi vielä ensimmäisenä paikalle lyömään riparin sisään vain kahdenkymmenenviiden sekunnin pelin jälkeen. Kun pieneksi viivapelotteeksi kasvanut Toni ”Veiska” Veijola seurasi kokeneen Pinolan esimerkkiä ja löi heti välittömästi seuraavassa vaihdossa jo päivän toisensa sisään, alkoivat asiat olla hyvällä mallilla.

Viimeistään kapteeni Kuokkasen uskomaton taistelu ja lukemattomat keskialueen riistot sytyttivät muun joukkueen ja vastustaja saatiin pidettyä poissa pahimmilta maalipaikoilta. Hurricane tuli loppuminuuteilla vielä maalin päähän saatuaan jälleen ylivoiman, mutta johto kesti loppuun asti ja kaksi pistettä matkasivat ansaitusti Iihin.

Vaikka turnaukselta ei saatukaan siltä haettua täyttä neljää pistettä, saatiin tärkeimpänä kuitenkin joukkueen kurssi jälleen nousuun ja peliin takaisin siitä puuttunutta itsevarmuutta.

 

Jaakko Jaaran päivän kolme tähteä:
*** Jaakko Jaara
** Elias Karhumaa
* Petri Kuokkanen

Turnauksen tehopisteet:
Eke 1+2
Laurila 1+2
Rajanti 1+2
Halonen 2+0
Veiska 2+0
Pinola 1+1
Pete 1+1

 

Kempelehalli 24.1.

AC Susikädet 7 – 5 OPUS
KoskRi II 2 – 6 AC Susikädet

Tammikuun toisessa turnauksessa vastassa olivat Susikäsien kanssa toisesta karsintapaikasta kamppaileva KoskRi ja sarjataulukon häntäpäästä löytyvä OPUS, jolle joulukuussa kärsitty katkera tappio oli varmasti vielä kaikilla kirkkaasti muistissa.

Tällä kertaa ottelu näytti kuitenkin lähtevän paremmin käyntiin, Susikäsien siirtyessä jo 3-0 johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen vastustajalle annettiin kuitenkin jälleen aivan liikaa tilaa rymistellä tasoihin, ja välillä joukkue oli jopa aivan hätää kärsimässä valkopaitojen vyörytyksen alla. Tassujen vahvuuteen joulukuussa liittynyt Lasse Sergejeff piti kuitenkin joukkuetta vääjäämättä pystyssä heittäytyen välillä ties mistä pallon eteen.

Kolmenkymmenenseitsemän minuutin kohdalla OPUS tuli kuitenkin jo taas kahden maalin takaa tasoihin, lukemien ollessa 5-5. Tämän jälkeen otetun aikalisän aikana joukkue sai kuitenkin koottua jälleen itsensä, teki tarvittavat kaksi maalia ja otti tärkeän voiton kotiin.

Erityisesti voitosta täytyy kiittää kaksikkoa Kuokkanen-Rajanti, joka tehtaili yhdessä viisi joukkueen seitsemästä maalista, Rajannin viimeistellessä kaikki neljä viimeistä.

 

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin sarjataulukosta kolmantena löytyvä KoskRi. Kauden aiemmassa kohtaamisessa pisteet oli jaettu tasan lukemin 6-6, mutta nyt ei vähempään kuin kahteen pisteeseen ollut tyytyminen, mikäli joukkue vielä noususta mieli haaveilla.

Kovan paikan tullen Tassut osoittivat olevansa kuitenkin valmiita taistelemaan noususta tosissaan ja esittivät kauden ehdottomasti parasta puolustuspeliään, nollaten vastustajan hyökkäykset lähes täysin. Kun myös pallollinen peli alkoi viimeinkin kulkea taas totutulla tavalla, sai Kiekko-Haukkojen harrastesarjan pistepörssissä Busse Sergefefiksi uudelleen ristitty Sergejeff huokaista helpotuksesta, vaikkei tälle vielä nollapeliä saatukaan pedattua. Ottelun kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti Kalle Kiviniemen juuri oikeaan kohtaan osunut kauden ensimmäinen hattutemppu, joka teki ratkaisevan eron joukkueiden välille.

Kauden yhtenäisimmän ottelun päätteeksi kaksi pistettä matkasivat ansaitusti Iihin lukemin 2-6. Joukkueen erottaa nyt nousukarsintaviivasta enää vain yksi piste, ja kun otteluita on vielä neljä jäljellä, on kaikki täysin omissa käsissä. Varaa pistemenetyksiin ei enää ole, mutta usko omaan tekemiseen on kova. Sarja jatkuu jo viikon päästä Nallisportissa, jolloin vastassa ovat kummatkin Dynamo Oulun vitosdivarijoukkueista. Jännitettä näistä peleistä ei tule varmasti puuttumaan, joten ole paikalla!

 

Jaakko Jaaran päivän kolme tähteä:
*** Jaakko Jaara
** Jonne Rajanti
* Petri Kuokkanen

Turnauksen tehopisteet:
Rajanti 5+1
Pete 1+4
Santtu 1+3
Kalle 3+0
Jyrki 1+1
Eke 1+1
Halonen 1+0
Jaakko 0+1
JP 0+1